Funciones de una asesoría jurídica para empresas y particulares

Funcions d’una assessoria jurídica per a empreses i particulars

Administrar una empresa no és gens fàcil, i encara menys quan es refereix a aspectes legals. Per això, tenir al costat una assessoria jurídica és molt positiu per al bon desenvolupament d’una corporació.

Fins i tot per a un particular, comptar amb el suport professional que un assessor legal li pot proporcionar fa que qualsevol tràmit o gestió es resolgui sense inconvenients.

Quan hi ha problemes d’aquesta índole i no es resolen adequadament o en el moment que s’exigeix, poden existir grans contratemps i comportar serioses conseqüències als interessats. Així que és una ajuda molt necessària.

L’assessoria jurídica té diferents objectius, tots ells imprescindibles. Trobem el compliment òptim dels principis ètics de la professió, dur a terme les gestions mitjançant paràmetres de qualitat i acollir-se en tot cas a les normes establertes i vigents.

Val a dir que les legislacions poden anar canviant i s’adapten a noves situacions i circumstàncies. Per això, és determinant el gran suport dels assessors de l’àmbit, ja que són experts totalment actualitzats.


Què és una assessoria jurídica i quina és la seva importància?

Els serveis d’assessoria jurídica per a empreses ofereixen la millor orientació sobre això i, fins i tot, fan la defensa jurídica en cas que hi hagi un judici. Tenir un advocat sempre a disposició, no sols us resol dubtes, sinó que us acompanya en tots els seus procediments.

És una protecció professional que resol assumptes que tinguin a veure amb els reglaments i la seva aplicació, i és una figura imprescindible quan es requereixi. Un empresari o una persona física poden no conèixer detalls legals que en poden condicionar el resultat i, fins i tot, poden ser perjudicials.

A més, una assessoria legal vetlla pels interessos dels seus clients. Sempre, per descomptat, tenint present la normativa actual.

La seva importància va més enllà, ja que aquest servei ajuda a conèixer aspectes legals que envolten l’entorn laboral i no cometre errors o irregularitats.


Tasques que realitza un assessor jurídic

Són moltes les funcions que desenvolupen els assessors legals o jurídics al seu dia a dia. Les més rellevants són:

 1. Interpretació de la normativa
 2. Constitució d’una empresa o dissolució
 3. Realització de contractes mercantils i civils
 4. Gestions davant les administracions públiques
 5. Tràmits en notaries i registres
 6. Assistència legal en cas de judici
 7. Negociacions de tota mena
 8. Elaboració de dictàmens
 9. Gestions de cobraments judicials
 10. Manté informat els clients sobre les modificacions que puguin afectar el negoci
 11. Serveis legals personalitzats
 12. Assessorament continuat legal

Aquestes són només algunes de les tasques que duen a terme en una assessoria legal. Com podeu comprovar, és un suport molt necessari i essencial perquè una empresa o un particular puguin fer front a qualsevol tràmit o gestió relacionada amb el sector jurídic.


Assessoria especialitzada en gestions jurídiques i legals


Comptar amb professionals qualificats en aquest sentit fa que la documentació sempre estigui al dia i elaborada de manera correcta. Si no fos així, es podria exposar a possibles multes o sancions que, sens dubte, podrien afectar la seva economia i la seva imatge personal o corporativa.

Per tant, confieu en els assessors legals i tindreu al seu costat una orientació especialitzada.


ASSPE, assessoria jurídica experta en matèria legal i amb anys d’experiència al sector, ens posem a la vostra disposició per ajudar-vos en els vostres tràmits i gestions. El nostre equip de professionals, sempre a l’avantguarda del sector i coneixedors de les noves legislacions i normatives, us ofereix un servei eficient, ràpid i adaptat a les vostres necessitats ia les de la vostra empresa en aquest àmbit.

Contacte con ASSPE y obtendrá el mejor asesoramiento legal. Nuestro equipo experto le espera para ayudarle en la realización de sus gestiones.